Ainut tie on eteenpäin

Ville Alatalo viihtyy kasvavassa yrityksessä.

Ville Alatalo”Tiimini toteuttaa projekteja, jotka tähtäävät uusien tuot­teiden tuotantovalmiuden saavuttamiseen. Pyrimme jo suunnit­teluvaiheessa vaikuttamaan siihen, että tuotteiden valmistus olisi mahdollisimman tehokasta. Lisäksi tehtäviimme kuuluu tuotemuutosten implementointi Vaasan tehtaalle yhdessä sidosryhmien kanssa.

Taajuusmuuttajille löytyy jatkuvasti uusia käyttöalueita. Perinteisesti niitä on käytetty sähkömoottoreiden ohjaamiseen, mutta nykyään niitä käytetään myös esimerkiksi uusiutuvaan energian tuotantoon ja energian säästämiseen. Viime vuonna Vaconin taajuusmuuttajilla säästettiin energiaa noin kahdeksan ydinreaktorin tuotantokapasiteetin verran.

Parasta tässä työssä on se, että saa olla töissä eteenpäin suuntaavassa ja kasvavassa yrityksessä. Pidän myös siitä, että koko työaika ei kulu ruudun ääressä, vaan saan olla myös ihmisten kanssa tekemisissä. Noin puolet työajastani kuluu tehtaan puolella ja puolet toimistossa.

Opiskelin Tampereella ja valmistumisen jälkeen silmäilin työpaikkoja ympäri maata. Kesäkuussa 2009 pääsin Vaconille Vaa­saan ja olen sen jälkeen ollut täällä eri hommissa. Asun Seinäjoella ja työmatkaan kuluu viitisenkymmentä minuuttia. Pendelöinti ei haittaa minua, se on vain totuttelukysymys.”