Urheilusta oppia työelämään

Espoolainen Robert Rotkirch tuli Vaasaan urheilemaan ja opiskelemaan.Robert Rotkirch

 ”Vuonna 2003 menin armeijaan Lahden urheilujoukkouhin. Siel­lä tapasin kaverin, joka opiskeli Vaasassa ja hänen innoittama hain lukemaan kone- ja tuotantotekniikkaa ammattikorkeakoulu No­viaan. Olen kotoisin Espoosta ja opiskelupaikan hakeminen näin kaukaa taitaa olla aika epätavallista.

Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen valintaani, koska muutto Vaasaan mahdollisti kovemman panostamisen urheiluun. Sain pal­jon apua Vaasanseudun urheiluakatemialta, joka auttaa opiskelun ja ammattimaisen urheilun yhteensovittamisessa. Urheiluakate­mia tarjoaa myös valmennusta ja tukea. Kahden ensimmäisen lu­kuvuoden jälkeen panostin urheiluun entistä enemmän ja opiskelu jäi vähemmälle. Minulla on urheilu-uralta kymmenisen SM-mitalia. Luulen, että Vaasaan muutto oli osasyynä menestykseen; täällä pystyin täysillä keskittymään haaveeseeni urheilu-urasta.

Tietyssä vaiheessa päätin lopettaa ammattimaisen urheilun ja panos­taa valmistumiseen. Sain samalla töitä Vaconin teh­taalla. Huomaan, että urheilu on antanut paljon eväitä myös työ­elämään; määrätietoisuutta ja keskittymiskykyä.

Valmistuin kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi keväällä 2013 ammattikorkeakoulu Noviasta.

Lopputyöni tein Vaconille uudentyyppisen tuotantolinjan rakentamisesta ja optimoinnista. Kesällä 2013 sain paikan tuotteistustiimissä, jossa vastuullani on tuotekehityksen protolaitteiden valmistus. Olen jäsen pienessä ja kyvykkäässä tiimissä ja olen viihtynyt erittäin hyvin. Päivääni kuuluu prototyyppien analysointia ja dokumentointia sekä kommunikointia tuotekehityksen kanssa.”