“PIKKU AASI” INTERNATIONAL PUPPET THEATRE FESTIVAL

FESTIVAALI LAPSILLE JA… AIKUISILLE

PIKKU AASI INTERNATIONAL PUPPET THEATRE FESTIVAL on koko perheen tapahtuma. Ensimmäisen kerran festivaali järjestettiin vuonna 2015.

Vaasassa aikoinaan elänyt nukketeatterifestivaali-perinne katosi tärkeimmän paikallisen nukketeatteri Peukalopotin toiminnan loputtua. Nukketeatterifestivaaleja järjestetään Suomessa onneksi muutamia – ainakin Oulussa, Turussa, Helsingissä, Tampereella, Rovaniemellä, Imatralla jne….

Pikku Aasin Nukketeatteri haluaa tuoda Vaasaan raikkaita tuulia nukketeatterin saralta. Haluaisimme, että Vaasa saisi oman vaihtoehtoisen ja pienimuotoisen nukketeatterifestivaalin, joka toisi aitoa piristystä lasten kulttuuriin.

Nukketeatterifestivaalin merkitys sekä taiteellisesti että kulttuurillisesti on merkittävää, koska se on suurella alueella ainut alansa tapahtuma, joka on myös kansainvälinen.

Olemme kutsuneet Tanskasta (Sofia Krog teater), Ranskasta (Compagnie Samoloet) ja Suomesta (Nukketeatteri Ofelia, Nukketeatterikeskus Poiju-Bojab Baric, ja Maria Baric Company ) esiintyjiä vieraaksi. Esitykset tulee ensisijaisesti olla lapsille soveltuvia ja ymmärrettäviä, kuitenkaan laadun/ taiteellisuuden siitä kärsimättä.

Vaasan Nukketeatterifestivaali kestää 3 päivää. Se sisältää yhteensä 8 esitystä ja yhden pedagogisen nukketeatteri-seminaarin aiheesta ITSENÄISYYS–ERILAISUUS, joiden luennoitsijana toimivat Marjut Tawast, Anne Lihavainen ja Lasse Hjelt.

Tapahtuman järjestäjä on vaasalainen Pikku Aasin Nukketeatteri.

Teemme yhteistyötä Finland Uniman, Vaasan kaupungin kulttuurikeskuksen ja Wasa Teaterin kanssa.

Esitykset toteutetaan näissä tiloissa:

– Vaasan kirjaston Draamasali, Kirjastonkatu 13, Vaasa

– Wasa Teater, studioscenen, Kirkkopuistikko 16, Vaasa

 

Katso koko ohjelma: http://www.pikkuaasi.org/files/fi/prima%20pagina-PROGRAMMAok.pdf

Järjestäjä:
Pikku Aasin Nukketeatteri
www.pikkuaasi.org/fi/

Tapahtuman kaikki päivämäärät:

  • 27.10.2017 09:00
  • 28.10.2017 11:00
  • 29.10.2017 10:00