Integratives Theater Kiel: Niin, se päivä, se 30. helmikuuta

Tänä vuonna tulee 50 vuotta täyteen Vaasan ja Kielin ystävyyskaupunkisopimuksen solmimisesta. Ystävyyssuhdetta juhlitaan Vaasassa perjantaina 13.10. teatterivierailulla. Vieraaksi Vaasaan saapuu teatteriryhmä Integratives Theater Kiel.

Integratives Theater Kiel on vuosittain uusiutuva ryhmä teatteritaiteenharrastajia, joille mikään vammaisuuden muoto ei ole este. Ainut asia mitä osallistujilta edellytetään, on valtaisa uteliaisuus. Näytelmän kehitysprosessin tärkeänä osana on jokaisen näyttelijän ainutlaatuisen persoonallisuuden säilyttäminen. Joka teatterikaudella valmistetaan ammattiohjaajan ohjauksessa uusi näytelmä. Ryhmän johtajana ja ohjaajana toimii Raija Ehlers.

Teatterikollaasi, “Niin, se päivä, se 30. helmikuuta“, on tuotettu teatterikaudella 2015 -2016. Esityksen näyttelijät tutkivat improvisaatioharjoituksissa individuaalisia aiheita, kuten ikäluokan, yhteiskunnallisen aseman, poliittisen katsantokannan ja etnisen taustan lähestymismahdollisuuksia, normeja ja ristiriitaisuuksia.

Esitys on saksankielinen.

Järjestäjä:
Vaasan kaupungin kulttuurikeskus
kulttuurikeskus@vaasa.fi
0401394048
www.vaasa.fi/kulttuuri