Business

Vaasan seutu on yrittäjyyden ja energiateollisuuden keskus, joka toimii kansainvälisissä verkostoissa. Teknologiaosaaminen ja kansainvälinen työvoima tekevät alueesta Suomelle tärkeän.

Viennin korkea osuus ja hyvä työllisyys kuvaavat aluetta. Täällä on eniten vientiyrityksiä suhteessa asukaslukuun ja vientiluvut henkeä kohden ovat huippuluokkaa. Yli 80 prosenttia seudun tuotannosta menee vientiin. Tämä kertoo siitä että yritykset osaavat kuunnella asiakkaitaan ja vastata heidän tarpeisiin.

Täällä on harvinaisen hyvä luottamus ihmisten ja yritysten välillä. Verkostot toimivat ja suurten globaalien yritysten taustalla toimii satoja alihankkijoita, jotka suurten toimijoiden imussa saavat tuotteensa maailmalle. Mikroilmasto yrittäjyydelle on hyvä ja se luo pohjaa kasvulle. Energiateknologian keskittymä tekee seudusta globaalin kasvualueen. Aito kaksikielisyys on osoittautunut erinomaiseksi tieksi kansainvälisyyteen ja Vaasan seutu onkin yksi Suomen kansainvälisimmistä seuduista.

Suomen hallitus on antanut Vaasalle tehtävän johtaa kestävien energiaratkaisujen kehittämistä koko maassa. Tehtävällä on maailmanlaajuinen ulottuvuus: meidän tulee kehittää ratkaisuja jotka toimivat kaikkialla maailmassa.