Halusin olla osa elämän hienointa tapahtumaa

Kätilö Anna Eerola on tavattoman ylpeä työstään.

AnnaEerolaUseimmille kätilön työ on kutsumusammatti, ja silloin on sydän mukana aivan toisella tavalla. Suurta sydäntä tarvitaan, jotta pystyy eläytymään potilaan kokemuksiin. Kätilön on oltava hyvä ihmistuntija. Hoitosuhde on lyhyt ja intensiivinen, eikä siinä ole juuri aikaa tutustua toiseen. Joskus on oltava myös päättäväinen.

Viihdyn synnytyssalissa erittäin hyvin, ja minulla on hyvät työtoverit. Pidän työstäni ja työpaikallamme on rento tunnelma, nauramme paljon. Olemme kaikki samanhenkisiä ihmisiä.

Tuntuu tosi hienolta työskennellä vauvamyönteisessä sairaalassa, sillä voimassa oleva Baby Friendly Hospital -sertifikaatti on Vaasan keskussairaalan lisäksi vain yhdellä sairaalalla Suomessa. Panostamme pieniin ihmisiin ja haluamme, että vauvat saavat hyvä alun elämälleen.

Kysymykseen, miksi haluat asua Vaasassa, Anna vastaa hyvin yksiselitteisesti:

Rakastan Vaasaa. Olen kasvanut meren äärellä enkä voisi kuvitellakaan asuvani paikassa, jossa merta tai saaristoa ei ole. Kun olin pieni, vietin kaikki kesäni merenrannalla. Vaasa on sopivan kokoinen – ei liian iso, ei liian pieni, ja palveluita on tarjolla sopivasti. Täällä on kaunis luonto, suku ja suurin osa ystävistäni.  Olen huomannut, että useimmat muualla opiskelleista ystävistäni ovat palanneet lopulta takaisin.

Mutta mikä on Annan mielestä Vaasassa parasta? Meri. Niin se vain on.