Sijoittaudu

Vaasan lentoasema.

Miksi sijoittautua Vaasan seudulle? Syitä on monia, tässä niistä muutama:

1. EnergyVaasa

Energia- ja ympäristöteknologia on Suomen viennin uusi veturi. Vaasan seudulta ja EnergyVaasa -klusterista löytyy monipuolista osaamista ja vahvoja resursseja sekä verkostoja vastaamaan alan haasteisiin.

2. Vahva teollisuus

Osana vahvojen kansainvälisten teknologiayritysten verkostoa menestyminen yhdellä Suomen kansainvälisimmistä seuduista on taattua. Vahva teollisuuden kasvu antaa tilaa myös kaupalle ja palvelualalle.

3. Kansainväliset verkostot

Vaasan seutu on aidosti kansainvälinen. Kansainvälisten verkostojen lisäksi seudulla on vahvat pohjoismaiset kontaktit, jo perinteisesti Vaasan seudulta on katsottu länteen – Merenkurkun toiselle puolelle. Skandinaavisissa yhteyksissä toimittaessa merkittävänä etuna on seudun elävä kaksikielisyys.

4. Osaajat

Seudun työllisyysaste on Manner-Suomen korkein, lukuisat vapaat työpaikat houkuttelevat osaajia seudulle. Myös seudun laadukkaat, kansainväliset korkeakouluyksiköt mahdollistavat osaavan työvoiman saannin.

Eikä siinä vielä kaikki:

5. Liikenneyhteydet

Seudun hyvät liikenneyhteydet – maailman pohjoisin ympärivuotinen laivareitti ja suorat lennot sekä Helsinkiin että Tukholmaan – auttavat varmasti sekä osaajien rekrytoimisessa että helpottavat huomattavasti kansainvälisen liiketoiminnan pyörittämistä.

Vaasan seudulla kansainvälistymispalveluja tarjoavat tahot kuten Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Osuuskunta Viexpo palvelevat sekä Vaasan seudulla toimivia yrityksiä että ulkomaisia yrityksiä ja sijoittajia, jotka haluavat etabloitua Vaasan seudulle.