Tontit ja toimitilat

Pohjanmaan myönteinen väestökehitys on voimakkaimmillaan Vaasan seudulla. Kasvava väestömäärä lisää ostovoimaa ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet palvelutarjonnan laajentamiseen.

Vaasan keskusta on alueen kaupallinen keskus, ja ydinkeskustaa kehitetään jatkuvasti. Keskustan laajentuessa koillisen suuntaan myös sen ja Kivihaan välinen alue muuttuu luonteeltaan keskustamaiseksi, ja ydinkeskusta kasvaa ennen pitkää yhteen Mustasaaren kunnan Sepänkylän keskustan kanssa.

Kaupallisten palvelujen verkosto on Vaasan seudulla laajempi kuin Suomessa keskimäärin. Vähittäiskaupan palvelutarjonta on hyvä niin Vaasan ydinkeskustassa kuin eri asuinalueillakin.

Uudet liikepaikat tarjoavat yrityksille kilpailukykyisiä sijoittumispaikkoja hyvien liikenneyhteyksien varrella keskustan alueella, Kivihaassa, moottoritien risteysalueella sekä Porintien liittymän kohdalla Mustasaaren Vikbyssä.

Tilaa minun yritykselleni?

Voit etsiä sopivia yritystontteja ja liiketiloja (sekä toimisto- että teollisuustiloja) alueen kaikista kunnista eri toimijoiden sekä kuntien nettisivuilta, jotka on lueteltu alla. Saadaksesi yhteyden yksittäisiin liike- ja toimitiloja tarjoaviin kiinteistönomistajiin, ota yhtettä Vaasanseudun Kehitys Oy VASEKiin.

Vaasan kaupunki tarjoaa erikokoisia yritystontteja eri kaupunginosista. Vaasan seudun logistiikka-alueella (NLC Vaasa) on suuria teollisuustontteja, kun taas Laajametsä Business Park tarjoaa joustavasti myös pienempiä tontteja rakentajille. Vaasan Vähänkyrön puolella on keskeisiä yritystontteja Merikaarrossa, kirkonkylässä ja Tervajoella. Tervajoki on Pohjanmaan autoliikkeiden keskus, joka sijaitsee vilkkaan valtatie 18:n varrella.

Vaasanseuduntoimitilat.fi -sivulta löytyy laaja tarjonta vapaista tai pian vapautuvista tuotanto- ja toimistotiloista sekä liiketiloista.

Palosaaren Yrityskeskus Oy tarjoaa yritystiloja erityisesti Palosaarelta, korkeakoulujen kampusalueelta, mutta myös muualta päin Vaasaa.

Mustasaaressa on hyvin suunniteltuja yrityskeskuksia Lintuvuoren, Sepänkylän, Koivulahden, Raippaluodon ja Vikbyn (I &II) alueilla.

Isossakyrössä on suuria liike- ja teollisuustontteja Tervajoella ja Valtaalassa.

Korsnäsissä toimii tällä hetkellä noin 500 yrittäjää teollisuudessa ja palveluissa, turkistarhauksessa ja kasvihuoneviljelyssä sekä maataloudessa. Keskeisellä paikalla sijaitsevalla Korsnäsin teollisuusalueella on vapaita tontteja.

Laihialla on mainio logistinen sijainti junaradan varrella, valtateiden risteyksessä (valtatie 3 ja Kyröntie), Vaasan sataman ja lentokentän logistiikkapalveluiden läheisyydessä. Tarjolla on erityyppisiä toimitiloja sekä tontteja.

Maalahti tarjoaa korkealaatuisia teollisuus- ja yritystontteja Norra Brinkenin teollisuusalueella Yttermalaxissa, josta etäisyys Vaasan satamaan ja lentokentälle on vain 16 km.

Vöyrillä toimii yli 200 yritystä. Oravaisissa on tontteja Öjskogin teollisuusalueella.