Lentomatkustus

Vaasan lentoasema.Vaasan lentoasema on Suomen neljänneksi suurin lentoasema, ja sieltä matkustaa vuosittain yli 330 000 matkustajaa. Vaasan lentoasema nojaa vahvasti liikematkustajiin, ja kentältä operoitavat Finnairin kuusi päivittäistä lentoa Helsinkiin sekä SASin neljä lentoa Tukholmaan palvelevat erinomaisesti seudun kansainvälisten yritysten työntekijöitä ja heidän vieraitaan.

Lisäksi Vaasan lentoasemalta lentää vuosittain noin 120 charter-lentoa eri lomakohteisiin Turkissa, Kreikassa ja Kanarian saarilla. Myös kesäisin lentoyhtiö Norwegianin neljä viikoittaista lentoa Tukholmaan lisäävät mahdollisuuksia niin vapaa-ajan- kuin businessmatkustajillekin. Sujuvat lennot Helsinkiin ja Tukholmaan tuovat molemmille matkustajaryhmille laajat valikoimat jatkoyhteyksiä niin Keski-Eurooppaan kuin muuallekin maailmalle.

Vuonna 2014 lentoasematerminaali uusittiin ja parannettiin matkustajille näkyviä palveluita. Lentoaseman kaksi kahviota palvelevat matkustajia, ja erityisesti business-matkustajien viihtyvyys on otettu huomioon niin odotusaulan kalustuksessa, mobiililaitteiden latausmahdollisuuksissa kuin kahvioiden tuotevalikoimissakin. Parannukset jatkuvat edelleen, ja vuosittain tehtävässä lentoaseman kehittämisen strategiatyössä huomioidaan vahvasti matkustajien toiveet ja tarpeet.

Vaasan lentoasema.Kesällä 2015 Vaasan lentoasema on kiinni viiden viikon ajan, kun kiitorata päällystetään uudelleen ja tehdään myös muita toiminnallisia parannuksia.

Tällä hetkellä Suomessa vain Helsingissä on toimiva lentorahtikenttä, mutta Vaasassa kehittämiskohteena on edelleen lentorahdin mahdollistaminen myös Vaasasta. Tällä hetkellä suurin osa lentorahdista kulkee rekkojen kyydissä Keski-Eurooppaan ja lentää vasta sieltä edelleen kohteisiinsa. Vaasassa työn alla on lentorahtiasemataso ja rahdin käsittelyalue sekä monitoimiterminaali kentän pohjoispäässä. Toimintaolosuhteita pyritään jatkuvasti parantamaan, jotta tulevaisuudessa Vaasan seudun energiaklusterin korkealaatuiset tuotteet pääsisivät suoraan kotikentältään maailmalle niitä odottavien asiakkaiden käsiin.