Urautuminen kannattaa

Vaasan seudulla riittää töitä tekevälle.

Oletko insinööri? Kiinnostaako sinua kansainvälinen ura energiateknologian alalla? Vai oletko kenties sairaanhoitaja, joka osaa montaa kieltä, mutta et valitettavasti pääse niitä työssäsi käyttämään?  Tartu tilaisuuteen ja tutustu uusiin uramahdollisuuksiin.

Vaasan seudulla riittää töitä tekevälle. Vaikka moni alue kärsii hienoisesta lamasta, on usealla Vaasan seudun yrityksellä pula erityisosaajista. Monelle tuleekin yllätyksenä se, että täällä työttömyys on Manner-Suomen matalin.

Elinvoimainen elinkeinorakenne on yksi Vaasan seudun korkean työllisyysasteen avaintekijöistä.  Työpaikat eivät rakennu ainoastaan yhden tehtaan tai sektorin varaan, vaan elinkeinorakenne on varsin monipuolinen.

Vaasan seutu on myös yksi Suomen yritysvaltaisimmista alueista. Seudun noin 8 000 yritystä ovat elintärkeitä koko seudun elinvoimaisuuden kannalta. Tämä on varmasti suurimpia syitä myös sille, että ihmiset voivat hyvin; onhan täällä keskimäärin paremmat mahdollisuudet saada vakituinen työpaikka.

Vaasan ja koko seudun suotuisaa kehitystä on vauhdittanut se, että täällä sijaitsee Pohjoismaiden merkittävin energiaosaamisen keskittymä.  Energiaklusteri antaa elannon yli 10.000 seudun asukkaalle. Moni tuntee globaalisti toimivat alan kärkiyritykset  ABBn ja Wärtsilän, mutta seudulla toimii energian parissa yli 140 yritystä. Kansainvälisyys on leimallista energiateollisuudelle.  Tuotteista ja palveluista yli 80 % meneekin vientiin. Voit lukea lisää tästä menestystarinasta EnergyVaasan osiosta.

Julkinen sektori on luonnollisesti myös suuri työllistäjä. Vaasan kaupunki ja sairaanhoitopiiri ovat suurimmat kunnallisen puolen työllistäjistä. Useat valtion virastojen ja laitosten yksiköistä sijaitsevat Vaasassa, juuri kieliosaamisemme vuoksi.