Kansainvälistymisen asiantuntija

Viexpo toimii mentorina, tiennäyttäjänä ja välittäjänä

_MG_1627_VIEXPO_380x380Viexpo on kansainvälistymisneuvoja, joka tarjoaa hyviä neuvoja kansainvälistymisen perusteista aina konkreettiseen ja käytännönläheiseen opastukseen.

Keskitymme pieniin ja keskisuuriin yrityksiin”, sanoo Håkan Forss, Viexpon tj. Useimmiten on kyse yrittäjien tukemisesta ja auttamisesta yksilötasolla.  Alueellamme on paljon pieniä yrityksiä, ja yksi henkilö hoitaa usein monia eri tehtäviä yrityksessä. Joskus tärkeintä on, että voimme tarjota konkreettisia neuvoja siihen, kuinka suunnitella yrityksen materiaali kansainvälisille messuille: kuinka messuosasto suunnitellaan ja kuinka siitä tehdään mielenkiintoinen.

Toinen Viexpon tarjoama arvostettu palvelu ovat vientiverkostot. Näissä muutama pienempi yritys kerätään yhteen verkostoksi ja Viexpo valitsee verkostolle yhteisvientipäällikön.

Tavoitteena on, että yritykset pärjäävät omillaan kansainvälisillä markkinoilla sen jälkeen, kun olemme auttaneet heidät kynnyksen yli, selittää Håkan Forss.

Ohje maailmalla onnistumiseen on helppo:

Läksyt on tehtävä. Pitkäjänteinen, suunnitelmallinen ja huolellisesti harkittu esityö on ensiarvoisen tärkeää, painottaa Håkan Forss.

Vientimarkkinat muuttuvat jatkuvasti. Muutama vuosi sitten trendi suuntautui vahvasti Aasiaan, kun taas nyt huomaamme heilurin kääntyvän naapurimaihimme. Ruotsi ja Norja ovat erittäin kiinnostavia kohdemaita viennille tälle hetkellä, sanoo Håkan Forss.

Myös Itä-Eurooppa yhdessä uusien EU-maiden kanssa muodostaa mielenkiintoisen uuden markkinan.

Tulee muistaa, että me toimimme myös porttina Pohjanmaalle, vaikkakaan se ei ole pääasiallinen tehtävämme. Yhteistyöverkostomme on laaja ja pystymme takuuvarmasti ohjaamaan ulkopuoliset tiedustelut oikeille tuottajille.

 

VIEXPO

viexpo@viexpo.fi

Pääkonttori Pietarsaaressa

Puh. +358 6 781 6440

Kokkolan toimisto

Puh. +358 50 385 4373

Vaasan toimisto

Puh. + 358 6 319 9250

Henkilöstö: 8

Coastline-logo