Metallialalla pärjää verkoston voimalla

BUSINESS AS USUAL: METALLIALA, SAMULI KUUSISTO / UWIRA

Samuli Kuusisto on omien sanojensa mukaan ollut metallialalla aina. Uwiralle hän tuli kymmenisen vuotta sitten. ”Kun tätä alaa on katsonut näin kauan, näkee, kuinka paljon metalliala kehittyy ja menee eteenpäin.” Mikä on kehityksen suunta? Pyysimme rautaisen ammattitaidon omaavaa konkaria kertomaan, mihin Vaasan seudun metalliteollisuus on matkalla.

VERKOSTON VOIMALLA

”Kukaan ei pärjää yksin. Metalliala on yksi tukijalka monen muun toimialan rinnalla. Jos joku osa-alue puuttuu, kokonaisuus kärsii. Pitäisi ymmärtää, että oma kehitys parantaa koko verkostoa. 10 vuoden aikana olen nähnyt, miten paljon pitää kehittää toimintaa, että pysyy mukana kilpailussa. Uwiralla mahtavaa on se, että kehitetään yritystä ja toimintatapoja oman alihankintaverkoston kanssa.”

ASIAKKAALLE, ASIAKKAAN KANSSA

”Yhdessä tekeminen ja yhdessä kehittyminen ovat avainsanoja. Toimintaa ja tarjontaa pitää kehittää asiakkaan ehdoilla, asiakkaan tarpeiden mukaan. Se tarkoittaa pieniä askelia joka päivä – kustannustehokkuutta, joustavuutta, tuottavuutta. Tärkeintä on se, mitä meidän verkosto tuottaa asiakkaalle. Siihen ei yksin pystytä, se on yhdessä tekemistä, yhdessä kehittymistä.”

PAIKALLINEN KANSAINVÄLISYYS

”Kaikki tuotteemme päätyvät lopulta kansainvälisille markkinoille. Hyvin pieni osa jää Suomeen. Sanoisin, että kansainvälinen kauppa on täällä paljon helpompaa kuin monella paikkakunnalla. Siksi olemme ja pysymme vaasalaisina. Mielestäni Vaasan alueella on paljon erilaista osaamista ja hyviä mahdollisuuksia rakentaa verkostoja. Täällä on oikeasti hyvä meno päällä.”