Opiskele Vaasassa

Vaasa on Suomen suurin opiskelijakaupunki

Vaasassa on opiskelupaikkaa etsivälle mistä valita: kuudessa korkeakouluyksikössä on tarjolla yli 30 eri alan tutkintoa suomen, ruotsin ja englannin kielellä. Täällä on yli 13 000 korkeakouluopiskelijaa ja ammatillisessa koulutuksessa Vaasassa on noin 4 000 opiskelijaa.

Vaasassa joka viides vastaantuleva on opiskelija. Halukkaat voivat saada opetusta aina päiväkodista lähtien tohtorin tutkintoon saakka suomen ja ruotsin lisäksi myös englanniksi.

Vaasan yliopistossa voit opiskella mm. hallintotieteitä, viestintää, kauppatieteitä ja tekniikkaa. Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan kaksikielisessä yksikössä sinulla on mahdollisuus opiskella juristiksi. Åbo Akademin Vaasan yksikön koulutustarjonnasta voit valita mm. kasvatustieteitä, sosiaalitieteitä, valtiotiedettä, joukkoviestintää ja energiatekniikkaa. Åbo Akademissa voit myös suorittaa englanninkielisen maisteritutkinnon sosiaalitieteistä. Hanken tarjoaa Vaasassa opintoja tilastotieteessä, laskentatoimessa, yritysjohtamisessa, markkinoinnissa, kauppaoikeudessa sekä kansantaloustieteessä ruotsin kielellä ja maisteritasolla myös englannin kielellä.

Myös ammattikorkeakoulutuksen puolella kirjo on laaja, sillä Vaasassa voi suorittaa tutkinnon tekniikasta, liiketaloudesta, tietojenkäsittelystä sekä sosiaali- ja terveysalasta. Näitä vaihtoehtoja tarjoaa Vaasan ammattikorkeakoulu, eli VAMK. Novian ammattikorkeakoulussa voi suorittaa tutkinnon niin liiketalouden, tekniikan, sosiaali- ja terveysalan kuin kulttuurinkin puolella.