Hallintotieteet

Vaasan yliopisto

Ensisijainen logo_fi-eng_RGBHallintotieteiden koulutuksessa näkökulmina ovat julkisen toiminnan järjestäminen, palvelut, johtaminen, kehittäminen, oikeus, ympäristö ja talous. Pääaineeksi voit valita aluetieteen, julkisjohtamisen, julkisoikeuden tai sosiaali- ja terveyshallintotieteen. Hallintotieteet ovat hallintoa ja julkista toimintaa tutkivia yhteiskuntatieteitä.

Vaasan yliopistosta valmistut asiantuntijaksi valtion, kuntien, kolmannen sektorin sekä yritysten palvelukseen vastaamaan vaativista hallintotehtävistä sekä hyvinvointipalveluiden tilaamisesta ja tuottamisesta. Tärkeitä alueita ovat hallinnon ja palveluiden järjestelmät, niiden johtaminen, oikeudellinen sääntely ja yhteiskunnan eri toimintojen kehittäminen.

Hallintotieteiden maisterin tutkinnon suorittaneiden tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi palvelujohtaja, henkilöstösuunnittelija, ylitarkastaja, kuntoutus- ja kehittämispäällikkö, laatupäällikkö, koulutussuunnittelija, ostaja, osastonhoitaja ja asiakasneuvoja.

 

Abo Akademi

aalogobasic4cJos olet kiinnostunut yhteiskunnasta ja sen eri toimijoista, demokratiakysymyksistä, vallanjaosta, joukkoviestinnästä kannattaa ryhtyä opiskelemaan yhteiskuntatiedettä. Åbo Akademilla on Turussa on tarjolla kahdeksan pääainetta ja Vaasassa yksi: Valtiotiede ja joukkoviestintä.

Lue lisää Åbo Akademin ruotsinkielisiltä sivuilta.