Yrkesakademin i Österbotten, YA!

Yrkesakademin i Österbotten (YA!) on yksi Suomen suurimmista ruotsinkielisistä ammattioppilaitoksista. YA:n eri toimipaikoissa Pohjanmaan rannikolla opiskelee noin 2500 nuorta ja aikuista.

Ammatillisten perustutkintojen lisäksi YA tarjoaa laajan valikoiman näyttötutkintoja, jatkokoulutuksia ja muita yrityspalveluita. Myös kaksoistutkinnon, eli ammatillisen tutkinnon ja ylioppilastutkinnon, suorittaminen on mahdollista.  YA:n kehitys- ja projektitoiminta on myös hyvin toimivaa ja aktiivista.

Inspiroiva opiskeluympäristö on kaiken A&O

Campus Kungsgården

Vaasassa Yrkesakademin tarjoaa koulutuksen noin kymmeneen ammatilliseen perustutkintoon, minkä lisäksi tarjolla on yli 60 aikuiskoulutuskokonaisuutta, ja erilaisia palveluita yrityksille. Vuonna 2014 valmistunut Campus Kungsgården sijaitsee  historiallisella Kuninkaankartanon alueella Vanhassa Vaasassa.

Kungsgarden_1280

Campus Allegro

Campus Allegro Pietarsaaressa on kulttuurialan koulutuksen keskus. YA:n muusikko- ja kuva-artesaaniopiskelijat tekevät läheistä yhteistyötäYrkeshögskolan Novian kanssa. Pietarsaaren Sofiedahlsgatanin yksikössä tarjotaan aikuis- ja maahanmuuttajakoulutusta.

Närpiön yksikkö

YA:n Närpiön yksikössä toimii logistiikkakeskus, joka on yksi alan suurimmista. Närpiön yksikkö tarjoaa myös lukuisia yrityspalveluita, sekä tekee erilaista projektitoimintaa.

Pedersören yksikkö

Pedersören yksikössä opiskelee lähihoitajia. Tilat ovat uudet ja tarjoavat lähihoitajaopiskelijoille mahdollisuuden oppia ammatti alan vaatimuksia vastaavissa tiloissa. YA:n läheisyydessä toimii myös Pedersören lukio, jonka kanssa YA tekee hyvää yhteistyötä.