Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia on 4000 opiskelijan ja 360 työntekijän muodostama ammattikorkeakoulu. Vaasassa Novialla on kaksi kampusta ja Pietarsaaressa yksi. Novia tarjoaa tutkintoon johtavaa päivä- ja monimuotokoulutusta, englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta sekä erikoistumiskoulutusta. Novian Vaasan kampuksilla voi opiskella tekniikkaa, liiketaloutta, sosiaali- ja terveydenhuoltoa sekä kulttuuria.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutus

social_halsovard

Sarjakadun kampuksella Vaasassa opiskelevat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan valinneet opiskelijat. Kampuksella liikkuu päivittäin noin 740 opiskelijaa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat voivat hankkia työelämässä tarvittavia valmiuksia harjoittelemalla Vaasan keskussairaalassa, alueen terveysasemilla ja erilaisissa sosiaalialan palveluyksiköissä.

Uusi kampus Vaasan Palosaarelle 2016

Novia ja Vaasan ammattikorkeakoulu kehittävät yhteistyötään, sosiaali- ja terveysalan koulutusta sekä sovellettua tutkimusta Medibothnia-projektissa. Tulevaisuudessa suomen- ja ruotsinkielisen koulutuksen yhteistyö antaa nykyaikaisten tilojen lisäksi mahdollisuuden myös yhteiseen opetukseen sekä opettajavaihtoon oppilaitosten välillä. Tästä hyötyvät etenkin Vaasan seudun kaksikielisiin työyhteisöihin haluavat opiskelijat. Novian Huutoniemen kampus suunnittelee muuttoa Palosaarelle vuonna 2016. Silloin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutus pääsee Novian tekniikan ja liiketalouden yksikön naapuriin.

Novian sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutuksia ovat bioanalyytikko, estenomi, kätilö, röntgenhoitaja, sairaanhoitaja, sosionomi, terveydenhoitaja sekä englanninkielinen Nursing -koulutus.

Wolffintien kampus Vaasassa

wolffska

Novian tekniikan ja liiketalouden koulutukset sijaitsevat Wolffintiellä Vaasassa. Tällä kampuksella opiskelee noin 1000 opiskelijaa eli neljännes Novian kokonaisopiskelijamäärästä.

Wolffintien kampukselta valmistuvat insinöörit voivat erikoistua automaatio-, kone-, maanmittaus-, rakennus-, sähkö- tai tuotantotalouden aloille. Siellä toimiva liiketalouden yksikkö puolestaan kouluttaa tradenomeja. Tekniikan yksikössä on mahdollista suorittaa myös englanninkielinen Energy and Environmental Engineering -koulutusohjelma.

Wolffintien kampus sijaitsee Vaasan Palosaarella. Siellä tekniikan opiskelijat pääsevät harjoittelemaan huippumodernissa Technobothnian tutkimuslaboratoriossa.

Pietarsaaressa uusi kulttuurialan kampus – Campus Allegro

jakobstad

Campus Allegron uudisrakennuksessa opiskelee yli 250 Novian opiskelijaa. Allegron uudet tilat on suunniteltu opiskelijoiden tarpeiden mukaan ja niinpä tietokoneet, datasali, valokuvaus- ja musiikkistudiot ovat helposti saavutettavissa. Avoimet tilat tekevät opiskelijoiden ja opettajien tapaamisen helpoksi. Tavoitteena on, että Novian Pietarsaaren kulttuurikoulutus saa vahvan profiilin ja jalansijan suomenruotsalaisten keskuudessa ja Campus Allegrosta muodostuu houkutteleva korkeakoulukampus yhteistyössä Åbo Akademin ja Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

Novian tarjoamat kulttuurikoulutusohjelmat ovat kuvataide, muotoilu, musiikki ja valokuvaus ja ne kaikki sijaitsevat Pietarsaaren Campus Allegrossa.