Uudet ajattelutavat nostavat päätään rakennusalalla

BUSINESS AS USUAL: RAKENNUSALA, ARI TYYNISMAA/WASAGROUP

WasaGroupin perustaja ja toimitusjohtaja Ari Tyynismaa tapaa sanoa, että ainoa pysyvä kohta on muutos. Hän kertoo, että Vaasan seudulla rakennetaan tällä hetkellä hurjaa tahtia erilaisia rakennuksia. Energiakeskittymä varmistaa, että kansallisesti toimivalla kiinteistö- ja rakennusalan konsernilla riittää tekemistä kotikulmillakin. Pyysimme Aria kertomaan, minkä varaan rakennusalan tulevaisuus rakentuu.

RÄÄTÄLÖINTI

”Voisi sanoa, että WasaGroup on teollisuuden rakentama yhtiö. Ydintehtävämme on kehittää jatkuvasti palvelutarjontaamme markkinan ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Siksi palvelumme kattavatkin kaikki vaiheet kehityksestä myyntiin asti. Tällä hetkellä olemme myös Suomen ainoa toimija, joka voi tarjota räätälöityjä kokonaisuuksia koko kiinteistöprojektin elinkaaren aikana. Koska rakennus on osa asiakkaan tuotantoprosessia, uskon, että hankkeen suunnittelu ja toteutus vaativat muuntautumiskyvyn lisäksi ymmärrystä asiakkaan toiminnasta.”

UUDET AJATTELUTAVAT

”Toimimme rakennusalalla hyvin poikkeuksellisella tavalla, koska ainutlaatuinen kiinteistökehitysrahastomme mahdollistaa kiinteistökehityshankkeiden rahoitukseen. Se on myös helppo ja tuottava tapa sijoittaa kiinteistöihin. Mielenkiinto tätä mallia kohtaan on suuri ja monet isot toimijat – esimerkiksi urheiluliike XXL, elektroniikkajätti Power ja halpakauppaketju Tokmanni – ovat päätyneet toteuttamaan toimitilat Vaasaan rahastomallimme kautta. On selkeä trendi, että teollisuuden toimijat haluavat nyt investoida omiin tuotantoihin. Myös erilaiset energiaratkaisut kasvattavat suosiotaan. Kallio- ja maalämmön lisäksi uudistuva energia, esimerkiksi aurinkopaneelit, yleistyy.”

UTELIAISUUS

”Vaasan seutu on jatkuvasti kehittyvä, kasvava ja kansainvälinen seutu ihanteellisella merenläheisellä sijainnilla. Uskon, että hyvä yrittäjyyden mikroilmasto luo meillä pohjan kasvulle, koska innovatiivisuus kukoistaa sekä suur- että pienyrityksissä. Ihmiset ja yritykset ovat uteliaita ja haluavat jatkuvasti tutkia uusia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Seudun työttömyys on lisäksi Suomen alhaisin – se kertoo, että yrityselämä on vilkasta ja ihmiset alueella voivat hyvin. Saan jatkuvasti hakea lisää ammattilaisia ja innokkaita osaajia toteuttamaan asiakkaidemme rakennusprojekteja.”