Vaasan seutu

Tuhansia onnellisia tarinoita energisestä elämästä Länsirannikolla.

Vaasan seudulla energia on uusiutuva luonnonvara, joka tarttuu lähes väkisin. Upea luonto, ystävien kanssa vietetty laatuaika ja hyvät työpaikat ovat kaikki osana energisen ja onnellisen elämän reseptiä. Sekoitussuhteen voit itse määritellä.

Vienti verissä

Mikään muu luonnon elementti ei ole leimannut Vaasan seutua yhtä voimakkaasti kuin meri. Vielä 500 vuotta sitten suuri osa nykyisestä Vaasasta oli veden peitossa. Ulkomaankauppa onkin merestä nousseella seudulla verissä. Meri on luonut perustan alueen poikkeuksellisen korkeille vientiluvuille ja vilkkaalle yrittäjyydelle.  Vaasan seutu onkin avainpelaaja poliittisessa ja teknologisessa kamppailussa ilmastonlämpenemistä vastaan.

Ainutlaatuinen maailmassa

Nopean maankohoamisen ja jääkauden muovaama luonto inspiroi alueen osaajia maailmanlaajuisesti tunnustettuihin energiatekoihin. UNESCOn maailmanperintölistalle hyväksytty saaristo on Vaasan seudun asukkaiden oma onnela – sen ääreltä löytyvät yhteisöllisyys, pitkäikäisyys ja kansainvälisyys.

Kansainvälinen ja nuorekas

Ei ihme että joka vuosi suuret joukot tulevat tänne lomailemaan ja lähes 1000 ihmistä päättää muuttaa tänne. Viihtymiseen panostetaankin paljon: kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajantarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina. Seudun 20 000 opiskelijaa pitävät huolen siitä että meininki on nuorekas ja että viimeisimmät trendit näkyvät katukuvassa.

Maailman kohtaaminen avoimin mielin on Vaasan seudulla tuttu juttu. Seudun 120 000 asukkaasta moni on sujuvasti kaksikielinen. Virallisesti suomenkielisiä on 58 %, ruotsinkielisiä 36 % ja loput 6 % puhuvat kaikkia maailman kieliä. Ulkomaalaisten osuus on maan suurimpia ja he ovat aktiivisesti mukana seudun elinkeinoelämässä tai valmistautuvat tulevaisuuteen seudun korkeakouluissa.