Asu kuin Strömsössä

Katunäkymiä Vaasassa.

Seutu sijaitsee meren äärellä. Pitkä rantaviiva tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajanviettoon ja myös asumiseen.

Vaikka seudulla asuu 110 000 ihmistä, asutus on levittäytynyt niin laajalle, että harvoin tuntuu ahtaalta. Yksi syy asukkaiden onnellisuuteen lienee myös se, että asuminen ja eläminen täällä on laadukasta ja helppoa. Vaasan seudulla on paljon tarjottavaa, arvostitpa sitten urbaania kaupunkivilinää tai luonnonläheistä elämää.

Alueen asuinympäristö on puhdas ja turvallinen. Unelma merenrannan omakotitalosta tai omasta saarimökistä voi täällä toteutua. Valinnanvaraa on, haluatpa sitten asua keskustassa muuttovalmiissa huoneistossa tai hankkia tontin maaseudulta ja rakentaa itse oman kodin perustuksista alkaen.

Katunäkymiä Vaasassa.Vaasa on katukuvaltaan oikea kaupunki. Meillä on kauniita, 1900-luvun alussa rakennettuja kivitaloja, mutta lähes keskikaupungista löytyy suojeltuja ja upeiksi remontoituja puutaloja. Löytyypä jopa kokonaisia kortteleita, jotka huokuvat historian havinaa.

Kaupunki on aikoinaan ollut erilaisten tehtaiden ympäröimä. Esimerkiksi vanha puuvillatehdas on nykyään yliopiston ja yritysten käytössä. Tehtaat ovat saaneet uuden elämän kun niitä on muutettu paljon myös asuinkäyttöön. Miltä kuulostaisi vaikkapa 5 metriä korkeat huoneet ja valtavat ikkunat tai rivitalo-osake keskellä kaupunkia entisellä varuskunnan kasarmilla – ei huono, vai mitä?

Kun siirrytään kaupunkialueelta ulos, muuttuvat myös asumisvaihtoehdot. Lähellä keskustaa löytyy kerrostalojen lisäksi tiivistä asumista, mutta omalla tontilla ja omalla talolla tietenkin. Mitä etäämmäs keskustasta mennään, avautuvat isommat asumisympyrät. Pitkä rantaviiva antaa mahdollisuuden viettää vaikkapa mökkielämää ympäri vuoden. Rakenna unelmatalosi joen penkereelle – sekin onnistuu.

Paremmin erilaisiin asumisvaihtoehtoihin pääset tutustumaan Vaasan seudun kuntien omilta www-sivuilta.