Vaasan seutu piirtää valoisia tilastokäyriä

Kun Vaasan seutua tarkastellaan tilastoissa, näkymät ovat poikkeuksellisen positiiviset. Taakse jää moni suurempi kaupunkiseutu, useammalla eri mittarilla. Vai miltä kuulostavat nämä faktat: Vaasan seudulla ihmiset sairastavat muuta maata vähemmän, ja viime vuosina uusia teollisuuden työpaikkoja on syntynyt merkittävästi, toisin kuin missään muualla Suomessa.

Elinvoimaa ja houkuttelevuutta

Elinkeinoelämän menestys heijastelee valoaan myös muihin tilastoihin. Pohjolan suurimman energiateknologian keskittymän ansiosta Vaasan seudulla riittää työtä, vaurautta ja osaamista. Seurauksena asukkaat voivat hyvin, ja muuttovoitto jatkaa kasvuaan.

Vaasan seudun väestönkasvu on vauhdikasta, etenkin monipuolisten opiskelu- ja työmahdollisuuksien ansiosta. Työpaikkoja avautuu moninkertaisesti muihin kaupunkeihin verrattuna, ja työttömyyslukemat ovat koko maan alhaisimpia.

Väestö on myös harvinaisen nuorekasta, sillä seudulle asettuu asumaan yhä enemmän nuoria. Suuret ikäluokat kyllä vanhenevat, mutta samalla nuorempi polvi perustaa perheitä ja synnyttää uusia vaasanseutulaisia. Väkimäärä jää siis iloisesti plussalle!

Onnellisuutta ja osaamista

Strömsö, Vaasa.Vaasan seudulla henkistä pääomaa kehitetään innokkaasti, sekä henkilökohtaisesti että liike-elämässä. Asukkaista joka neljäs on korkeakoulutettu, ja myös yritykset ovat kehityshakuisia. Tiesitkö, että suurin osa niistä yrityksistä, jotka panostavat eniten tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa, toimii juuri Vaasan seudulla? Useista on kasvanut alansa markkinajohtajia koko maailmassa.

Asukkaiden hyvinvointia lisää myös tulojen ja menojen tasapaino: suurempiin kaupunkeihin verrattuna Vaasan seudulla tienaa paremmin mutta asumisesta tarvitsee maksaa vähemmän.

Vaasan seudulla sosiaaliset verkostot ovat tiiviitä ja ystävät läheisiä. Myös ympäröivä luonto on vertaansa vailla: Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa Unescon luonnonperintökohde.

Ehkä kaikella tällä hyvällä on lopulta vaikutuksensa myös ihmisten fyysiseen hyvinvointiin, sillä seudun asukkaat ovat muuta maata terveempiä ja elävät pidempään.

Tilastot sen kertovat: Vaasan seudulla todella menee kuin Strömsössä.