Kuinka voit, Vaasan seutu? 

Hyvin, kiitos. Vaasan seudulla ollaan tutkitusti onnellisia. Täällä eletään vanhemmaksi, koetaan olo turvalliseksi ja kyläillään naapureiden kanssa. Seudulle kohoaa valovoimaisia hyvinvointitilastoja, joissa vahvuuksia on enemmän kuin heikkouksia.

Ruukinkartanon vanhainkoti, Vaasa.Ihmisen onnellisuutta rakentavat ainakin sosiaaliset verkostot, hyvä terveys ja riittävä tulotaso. Vaasalaiset ovat kymmenyksen muuta maata terveempiä: lääkärillä käydään harvemmin, lastensuojelun piirissä on vähemmän lapsia kuin muissa keskisuurissa kaupungeissa ja mielikin pysyy virkeänä aktiivisten sosiaalisten verkostojen ansiosta.

Seudulla työllisyys on maan kärkeä, ja palkkataso jopa korkeampi kuin suuremmissa kaupungeissa Tampereella ja Turussa. Rivitaloasunnon ja omakotitalon keskihinta on kuitenkin huomattavasti alhaisempi. Vaasan seudulla käteen jää siis yksinkertaisesti enemmän rahaa.

Kuka tietää, ehkä yksi hyvinvoinnin salaisuuksista on myös seudulla liplattava luonnon rauha, Merenkurkun saaristo. Se on Suomen ainut Unescon luonnonperintökohde, josta on helppo käydä ammentamassa hyvää oloa hieman vielä lisää.