Koe maailmanperintö ja ihastu

Näin koet parhaiten Merenkurkun luonnonperintöalueen

Erä- ja luonto-opas Samuli Kaivosen TOP5 -vinkkiä

1. faktatiedot Terranovasta

Aloita vierailusi Terranovasta, Merenkurkun luontokeskuksesta. Sieltä saat kaiken faktatiedon alueesta, ennen kuin suuntaat luontoon katsomaan ja kokemaan alueen.

2. Tutustu de geer -moreeneihin

Merenkurkun De Geer -moreenit pääsee näkemään hyvin esimerkiksi Svedjehamnin Saltkaret -näkötornista. Sieltä näet pyykkilautamoreeniharjanteiden lisäksi paljon alueen linnustoa. Ehkäpä bongaat myös merikotkan.

3. lähde risteilylle

Kesäisin ulkosaaristoon pääsee helposti maailmanperintöristeilyllä. Risteilyillä on mukana alueen tuntevat oppaat, ja esimerkiksi majakkaretket Norrskäriin tai Valassaarille ovat huikeita.

4. lähelle luontoa meloen tai pyöräillen

Outdoors-ihmiset tutustuvat maailmanperintöalueeseen melomalla tai kalastusretkillä. Ihan jokaiselle sopii pyöräily maailmanperintöpyörällä, jolloin voi tutustua saariston eläviin kyliin ja piipahtaa matkalla vaikkapa kahvilla ja lohivoileivällä jossain saariston idyllisistä kahviloista tai ravintoloista!

5. kivenheitto ulkomaille

Matkusta Wasalinellä Ruotsin puolelle ja tutustu myös Korkea Rannikkoon, joka on alavan Merenkurkun vastakohta. Ne muodostavat yhdessä täydellisen esimerkin siitä, miten maankohoaminen muovaa maisemaa.