Yhteydet

Vaasaan on hyvät liikenneyhteydet, koska Vaasaan pääsee niin lentäen, junalla, linja-autolla, laivalla kuin autollakin. Vaasasta on päivittäin useita lentoja Helsinkiin ja Tukholmaan. Vaasa sijaitsee Merenkurkun kapeimmalla kohdalla, joten välimatka Suomesta Ruotsiin on vain noin 80 kilometriä. Vaasan ja Uumajan välillä on ympärivuoden kulkeva matkustajalaivayhteys.

Vaasan rautatieasema ja matkakeskus.Vaasasta on lyhyet yhteydet Eurooppaan ja maailmalle useiden suorien lentoyhteyksien ansiosta. Matka lentokentältä keskustaan taittuu 10 minuutissa. Vaasan lentoasema on Suomen viidenneksi suurin lentokenttä, josta operoi kolme eri lentoyhtiötä sekä Helsinkiin että Tukholmaan. Kentältä lentää myös vuosittain noin 120 charter-lentoa eri lomakohteisiin.

Junalla saavut suoraan Vaasan keskustaan. Vaasa-Seinäjoki -ratayhteys sähköistettiin 2011, ja Pendolino-yhteyden ansiosta saavut Helsingistä Vaasaan jopa 3,5 tunnissa. Uusi matkakeskus sijaitsee aivan ydinkeskustassa, joten pääset rautatieasemalta helposti majapaikkaasi tai vierailukohteeseesi.

Vaasan lentoasema.Vaasasta voit myös matkustaa lyhintä meritietä Ruotsiin ympäri vuoden kulkevalla laivalla. Laivareitin ansiosta voit myös matkata autolla Sinistä tietä pitkin aina Norjasta Venäjälle saakka. Satamaan pääset Vaasan keskustasta noin viidessä minuutissa, ja Uumajan ja Vaasan välinen laivamatka kestää vain noin neljä tuntia.

Vaasan lentoasema

VR

Wasaline