Vapaa-aika

Vaasan seutu antaa eväät laatuelämään myös vapaa-aikana.

Vapaa-ajan viettäminen on Vaasan seudulla helppoa ja mielenkiintoista. Täältä löytyy aktiivista toimintaa miltei mistä tahansa, mitä sitten ajattelitkin harrastaa. Seuroja ja yhdistyksiä on joka lähtöön.

Ulkoilusta nauttiville kuntoilijoille kaupungin rantoja kiertävät kävelyreitit, kuntopolut, merkityt vaellusreitit sekä erinomaiset pyörätiet ovat kuin lottovoitto. Meri tarjoaa mahdollisuudet kalastukseen, veneilyyn, melontaan sekä avantouintiin tai vaikkapa moottorikelkkailuun meren jäällä.

Kulttuurin kuluttaminen kuuluu ja näkyy. Täällä panostetaan kulttuuriin eniten maassamme asukaslukuun suhteutettuna. Taiteen palon sammuttaminen on mahdollista kaiken ikäiselle ja tasoiselle kädentaitajalle. Teatteritarjonta hakee vertaistaan. Kymmenet ja taas kymmenet yhdistykset järjestävät toimintaa laidasta laitaan. Esimerkiksi koko seudun ruotsinkieliset harrastajateatterit tuottavat useita revyyesityksiä ympäri vuoden.

Musiikin ystävälle on tarjolla moninaisia vaihtoehtoja. Klubit ja pienimuotoiset keikat huokuvat lämminhenkisyyttä ja intiimiä fiilistä. Miltä kuulostaisi vaikkapa ooppera tai sinfoniakonsertti-ilta?  Nuorten Rokkikoulu ja Kuula-opiston alttoviulu-, saksofoni- tai pasuunaopetukset kulkevat käsi kädessä tukien aktiivista musiikkiharrastusta heti lapsuudesta saakka.

Lukeminen kannattaa, ainakin Vaasan seudulla. Kirjastojen valikoima ruokkii lukunälkää. Tiesitkö, että maamme ensimmäinen lainakirjasto oli Vaasassa. Työväenopistot tarjoavat erilaisia kursseja jokaisen makuun kolmella kielellä. Voit esimerkiksi tandem-metodin avulla hankkia itsellesi ruotsin kielen taidon keskustelun lomassa.

Kokeile rohkeasti jotain uutta.  Klikkaa alla olevia laatikoita, löydät paljon vaihtoehtoja.