Isonkyrön 1700-luvun markkinat

Aidosti vanhanaikainen

Joka vuosi, elokuun toisena viikonloppuna, 1700-luku herää henkiin Isonkyrön markkinoilla. Tapahtuman luonne on aidosti ”vanhanaikainen”: myyjät ovat käsityöläisiä, kaikki on itse tehtyä, kasvatettua tai jalostettua ja esiintyjät kierteleviä laulajia ja musikantteja. Myyntikojut somistetaan vanhaan malliin, ja myyjät pukeutuvat 1700-luvun henkeen.

Autenttisuudella tuetaan alueen historiallista tunnelmaa ja kunnioitetaan jo keskiajalla samalla paikalla vietettyjen markkinoiden perinnettä. Perinteiden vaaliminen on kantanut hedelmää ja Isonkyrön 1700-luvun markkinat ovat monelle Vaasan seudun asukkaalle ja täällä vierailevalle vakiintunut kesäperinne. Markkinoita on järjestetty jo vuodesta 1994 asti ja ne houkuttelevat Vanhan kirkon maille reippaat 20 000 kävijää.

viulunsoittaja-1700_760x760Hyväntuuliseen markkinameininki, erilaiset herkut, musiikkiesitykset ja ainutlaatuiset puitteet saavat vaativammatkin vieraat viihtymään 1700-luvun markkinoilla. Lapsille järjestetään omaa kivaa tekemistä vanhan ajan hengessä ja alueella on myös vuosittain erilaisia näyttelyitä. Onpa markkinoilla esitetty myös Suuren Pohjan sodan ratkaissut hurja Napuen taistelu ja historiallisia näytöksiä on luvassa tulevinakin vuosina.

Tulethan sinäkin mukaan seuraaville 1700-luvun markkinoille !