Korsholman musiikkijuhlat

Täydellinen yhdistelmä: kamarimusiikki ja lämpimät yöt.

Jo vuodesta 1983 lähtien on Korsholman Musiikkijuhlat kutsunut johtavia pohjoismaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita esiintymään ihanille kesäpäiville keskelle valoa ja vehreyttä.

RastrelliCelloQuartet2_380x380Taiteellinen johtajamme ja vierailevat taiteilijat Suomesta, Pohjoismaista ja muualta maailmasta ovat inspiroituneet festivaalitunnelmasta ja ainutlaatuisista konserttiympäristöistä. Monet taiteilijat ovat esiintyneet viime vuosina UNESCOn ainutlaatuisessa maailmanperintökohteessa Merenkurkussa. Konsertit pidetään idyllisissä ympäristöissä, joista voidaan mainita Stundarsin Museoalue ja Sulvan puukirkko, Vanhan Vaasan historiallinen miljöö ja Mustasaaren kirkko. Toinen arvokas konserttialue on Kyröjoen kulttuurimaisema ja Isonkyrön vanha kirkko.

Vaasan kaupungitalo (v. 1883) on Musiikkijuhlien keskus. Kaupungintalon akustiikka on parhaimpia Suomessa. Suomen ilmeisesti ensimmäinen täysikokoinen Steinway-flyygeli löytyy kaupungitalosta (1892). Sibelius kuuluu soittaneen sitä ja se on edelleen suosittu instrumentti. Talon lähistöllä sijaitsevat museot, kirkot ja Toivo Kuula-sali muodostavat upeita konserttiareenoja. Aluekonsertteja järjestetään ympäri Pohjanmaata.

Korsholman Musiikkijuhlat on Pohjanmaan kesän kamarimusiikin keskus. Vuodesta 2013 lähtien pianistiprofessori Henri Sigfridsson on toiminut Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Kamarimusiikkijuhlat järjestetään joka vuosi heinä-elokuun vaihteessa. Vuosittain Korsholman Musiikkijuhlilla soittaa noin 150 muusikkoa ja se tavoittaa yli 5500 konserttikävijää.