Stundars

Ihania tapahtumia kaikkina vuodenaikoina.

Vaasanseutulaisten keskuudessa Stundars on tunnettu erityisesti hurmaavista markkinoistaan ja muista tapahtumista. Kesällä järjestettävät lastenjuhlat, käsityöläispäivät, syysmarkkinat ja joulumarkkinat ovat monille perheille perinteitä joista ei tingitä. Pelkkä ajatus Stundarsin vastapaistetuista possumunkeista saa väen liikkeelle.

IMG_3726_760x760Lastenjuhlilla huovutetaan, veistellään kaarnalaivoja, puhalletaan saippuakuplia, kiipeillään esteradalla, ratkotaan vanhanajan ajatuspähkinöitä ja ajellaan traktorilla.

Lastenjuhlilla jokainen voi taas tuntea itsensä Vaahteramäen Eemeliksi tai Melukylän lapseksi – niin ihana tunnelma siellä on!

Syysmarkkinoilla voi ostaa käsitöitä, lähellä tuotettuja puutarhan antimia ja tavata tuttuja. Joulumarkkinoilta ostetaan koko suvulle uudet villasukat ja linnuille uudet kauralyhteet.

Mustasaaressa sijaitseva Stundars on suuri museoalue ja elävä kulttuurikeskus. Museoalueella sijaistee kuutisenkymmentä rakennusta; mm. maalaiskauppa, koulu, talonpoikaistalo, koulu ja käsityöläispaja. Museoaluetta hallitsevan Stundars ry:n tärkein tehtävä on edistää ja vaalia kotiseututyötä ja -kulttuuria.

Stundarsin tapahtumat ovat pomminvarma juttu: yhdistys toteuttaa tapahtumat rakkaudesta ja perinteisiä arvoja vaalien.