Vaasan Marssi yhdistää kävelijöitä ympäri maailman

Nos iungat ambulare - Kävely meitä yhdistäköön!

Kolmipäiväinen Vaasan Marssi –kävelytapahtuma valtaa Vaasan seudun kadut ja tiet vuosittain elokuussa. Vaasan Kävelyklubin järjestämä tapahtuma on Suomen edustajana kansainvälisessä IML-kävelyrenkaassa. Kansainvälisten IML- kävelytapahtumien tarkoituksena on edistää kävelyharrastusta terveyden ylläpitämiseksi. Kävelijöitä kannustetaan osallistumaan muiden maiden vastaaviin tapahtumiin, näin lisätään ymmärrystä ja ystävyyttä eri kansojen kesken.

Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan jokainen voi haastaa itsensä lisäämällä matkan pituutta ja päivien lukumäärää. Perjantaina 10 km tai 20 km matkoille lähdetään puoliltapäivin Kauppatorilta. Valittavana on myös kaupungintalon edestä aamulla lähtevä luonnonperintöalueelle suuntautuva saaristoretki, joka kulkee vaativassa maastossa ja on kävelyosuudeltaan 15- 20 km. Viikonlopun päivinä on valittavana 10 – 42 km:n reitit, maratonille lähdetään jo aamuvarhain, lyhyemmille reiteille klo 10 mennessä. Huoltoa on noin 5 km:n välein, joten mukana ei tarvitse kantaa painavaa reppua.

Vaasan Marssilla näkee upeita maisemia ja tutustuu uusiin ihmisiin. Viimevuosina tapahtumaan on osallistunut 400 – 600 innokasta kävelijää, vuosittain noin 20 eri maasta. Osallistuminen on helppoa: täytä tiedot www-sivuilla olevaan  lomakkeeseen ja paina ’lähetä’.