Urheilu liikuttaa

Vaasa, Vepsu. Junioritoimintaa monitoimikentällä ja kisat Vaasan torilla.
Vaasa on urheilukaupunki isolla U:lla. Ja tämä pätee niin harrastamiseen kuin penkkiurheiluunkin. Urheilu liikuttaa vaasanseutulaisia.

Monipuoliset liikuntamahdollisuudet antavat vaihtoehtoja liikunnan riemuun, riippumatta omasta taitotasosta. Täällä on mistä valita: urheiluhalleja, kuntosaleja, lukuisia ulkokenttiä, hiihtolatuja sekä 27-reikäinen golfkenttä.

Vaasa tunnetaan urheilun saralla valtakunnallisesti erityisesti kahdesta lajista; jalkapallosta ja jääkiekosta. Tämä näkyy myös katukuvassa. Vaasan Palloseuran ja Vaasan Sportin fanien takkeja, pipoja, T-paitoja ja verkkareita pukevat päälleen kaikenikäiset. Seurat ovat myös panostaneet omaan junioritoimintaansa, joten uusia vepsulaisia ja sporttilaisia syntyy kuin sieniä sateella.

Meitä siis puhuttaa kesällä Vepsu ja talvella Vaasan Sport. Kukapa jääkiekkoa seuraava ei olisi kuullut Vaasan Sportin noususta SM-liigaan. Sportin kotiotteluiden tunnelma on legendaarinen. Vierasotteluihin iso fanijoukko suuntaa Red Armyn johdattelemana tukemaan joukkuettaan vierasvoittoon. Jalkapallojoukkue Vaasan Palloseuran kotiotteluiden aikaan Hietalahden jalkapallostadionin musta-valkoraitameri on vakuuttavaa katseltavaa. Vepsun slogania lainaten: Seuraa raitaa!